Κόρινθος: Ένα ολόκληρο «χασισόδασος» εκρίζωσαν οι αστυνομικοί

Ένα ολόκληρο δάσος από δενδρύλλια χασίς εντόπισαν και ξερίζωσαν οι αστυνομικές αρχές της Κορίνθου, σε δασώδη περιοχή στο Φενεό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 31χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Αναζητείται ακόμη ένας 23χρονος ενώ άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός των συνεργών.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε, η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση εξερεύνησης, σε πυκνή δασώδη περιοχή του Φενεού Κορινθίας όπου εντόπισε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μια φυτεία χασίς από 1.585 δενδρύλλια, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια χασίς.

Για να αποκύρψουν την παράνομη δραστηριότητα τους, οι δράστες είχαν τοποθετήσει περιμετρικά κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια.

Μάλιστα περιμετρικά της φυτείας, οι «καλλιεργητές» είχαν χτίσει παρατηρητήρια ώστε να αντιληφθούν έγκαιρα μια ενδεχόμενη έφοδο αστυνομικών. Εντός του «δάσους» υπήρχε και αυτοσχέδιο κατάλημα στο οποίο συχνά διέμεναν.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για την ταυτοποίηση των συνεργών του.

Πηγή: skai.gr