Λαφαζάνης: «Όχι» στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Κατηγορηματικά αντίθετος στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων εμφανίστηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ένωσης Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αρτοποιών, των αυτοκινητιστών δημόσιας χρήσης και των πρακτόρων ΟΠΑΠ.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το τρίτο Μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή σε όλο τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας. Ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας σέρνεται στον Καιάδα. Και αυτό για να κερδοσκοπήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλες αλυσίδες και κυρίως για να παραδοθεί η χώρα ως προτεκτοράτο και αποικία στο χρηματιστικό κεφάλαιο και στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πλειοψηφία του τρίτου Μνημονίου που εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ, «το τρίτο Μνημόνιο καταστρέφει κυριολεκτικά το επάγγελμα του αρτοποιού. Τα αρτοποιεία τέλος στην Ελλάδα με το τρίτο Μνημόνιο. Επίσης το τρίτο Μνημόνιο χτυπάει πισώπλατα τους οδηγούς φορτηγών δημόσιας χρήσης, απελευθερώνοντας τα ιδιωτικής χρήσης φορτηγά, στην ουσία βάζει τέρμα στα φορτηγά δημοσίας χρήσης. Τους κλέβει τη δραστηριότητα, τους κλέβει το ψωμί τους. Ήδη έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα τα φορτηγά δημοσίας χρήσεως και με αυτές τις ρυθμίσεις του Μνημονίου δυστυχώς εξουθενώνονται και εξοντώνονται».

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «γίνεται μια φορολεηλασία απέναντι στα πρακτορεία, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Έχουν και αυτά τα προβλήματά τους από την προσπάθεια να καζινοποιηθούν οι γειτονιές, αλλά τώρα δέχονται τη χαριστική βολή με την αφαίρεση των τεκμαρτών δαπανών. Πράγμα ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο.»

«Εμείς θα ακυρώσουμε το τρίτο Μνημόνιο, σε κάθε περίπτωση θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις για την ακύρωσή του. Για να τερματιστεί το καθεστώς των μνημονίων στην Ελλάδα. Όσο πιο ισχυρή είναι η Λαϊκή Ενότητα, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε με τα μνημόνια και η χώρα θα μπει σε μια νέα προοδευτική πορεία. Και κυρίως θα ανασάνει ο επαγγελματικός κόσμος. Θα ξανασταθεί στα πόδια του, για να δει με ελπίδα το μέλλον του» κατέληξε.
Πηγή: skai.gr