Με αιχμή τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις συναντώνται δανειστές και Κατρούγκαλος

Η απαίτηση των δανειστών για άμεση ψήφιση μέτρων σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Η ελληνική πλευρά προτείνει ποινή έξι μηνών για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από το ελάχιστο όριο ηλικίας. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν διπλάσια ή τριπλάσια ποινή.

Σε κάθε περίπτωση, οι πιστωτές ζητούν την άμεση υλοποίηση μέτρων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 20 Αυγούστου, με βάση το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Πέραν του ζητήματος των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πάντως, οι πιστωτές φέρεται να έχουν θέσει στο τραπέζι και άλλα ζητήματα που συνδέονται με το ασφαλιστικό, όπως την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία και την αύξηση των εισφορών προς τον ΟΓΑ.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της Δικαιοσύνης θα βρεθούν επίσης σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αύριο Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», που συνδέονται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Πηγή: skai.gr