Χίλιες εξακόσιες αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Χίλιες εξακόσιες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από τις 15 Ιουλίου μέχρι στιγμής σε 27 σημεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στο επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους. Για τον συγκεκριμένο τομέα, το πρόγραμμα υλοποιείται από μια σύμπραξη φορέων, στην οποία επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 4.500 ευρώ, ποσά που προσαυξάνονται με 1500 ευρώ για κάθε παιδί.

Προϋπόθεση είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης εντός του 2015 για το έτος 2014, ενώ εφόσον ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων θα παρέχεται ένα πακέτο το μήνα, αξίας 70 ευρώ περίπου.

Η ακριβής αξία της παροχής αυτής θα προσδιοριστεί με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και τον διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

Κριτική επί της διαδικασίας και του τρόπου εκτέλεσης του προγράμματος άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι δε θα έπρεπε να υπάρχουν τελικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων καθώς ενδέχεται να προσέρχονται ενδιαφερόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, διεκδικώντας τη συγκεκριμένη παροχή.

"Δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τη διάχυση της πληροφορίας εντός του καλοκαιριού" είπε και έκανε λόγο για μεγάλη γραφειοκρατία στην υποβολή των δικαιολογητικών.

Επιπλέον σχολίασε ότι θα έπρεπε να γίνεται η καταγραφή των δικαιούχων σε κεντρικό επίπεδο και η ενοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων ώστε να μην διασπάται το οικονομικό πακέτο.
Πηγή: ΑΜΠΕ