Κλείσιμο

Άμεσα μέτρα για τους μετανάστες ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη πραγματοποίησε αυτοψία στη Λέσβο, την Κω και τη Λέρο και διαπίστωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, η πλήρης απουσία επιχειρησιακού σχεδίου αποτελεί τροχοπέδη για τη διαχείριση της άφιξης των χιλιάδων µεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

Πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των ανθρώπων καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται άμεση ανταπόκριση της κοινωνίας.

Η εθελοντική προσφορά και η συμβολή των τοπικών αρχών δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί αυτό το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Ζητείται η άμεση στελέχωση και λειτουργία των κέντρων πρώτης υποδοχής, όπως προβλέπεται από τον νόµο καθώς και η άµεση λήψη µέτρων.

Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νοµοθεσία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας επιπλέον προβλημάτων.

Για το θέμα Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Καρύδης, βοηθός Συνήγορος, αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και καθηγητής Εγκληματολογίας. 

Eδώ και εδώ θα βρείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr