ΣΕΒ: Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ και την Ευρώπη

Η ελληνική οικονομία δεν θα επιβιώσει σε παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων, προειδοποιεί ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κύριος Θ. Φέσσας σε επιστολή του που απέστειλε την Δευτέρα προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όσο και τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών, κ.κ. Γιούνκερ, Τουσκ και Ντράγκι.

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ, διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κύριος Φέσσας, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ. 

«Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους»,τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

«Η Ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ»», συνεχίζει την επιστολή του ο κύριος Φέσσας.

«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη ανακτάται μόνο με πράξεις. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους μας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.


Πηγή: ΑΠΕ-skai.gr