Τουρισμός: Η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς

Δεν έχει καταγράψει ακυρώσεις κρατήσεων γερμανών ταξιδιωτών με προορισμό την Ελλάδα, η Γερμανική Ομοσπονδία Τουρισμού (DRV).  

«Ακόμα και μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, οι πελάτες των τουριστικών πρακτορείων δεν εγκαταλείπουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και δεν ακυρώνουν τη διαμονή τους», υπογραμμίζει το DRV σε δελτίο Τύπου, όπου υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα, οι παραλίες της και ο ήλιος της συνεχίζουν να παραμένουν «αυτό το καλοκαίρι ένας από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών».

Διακόσιοι έως διακόσιοι πενήντα χιλιάδες Γερμανοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για διακοπές, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ενόψει της έναρξης της περιόδου των θερινών διακοπών σε πολλά κρατίδια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τον περασμένο χρόνο, περίπου 2,5 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 8,5% σε σύγκριση με το 2013. Πρόκειται για μία τάση που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις.
Πηγή: ΑΠΕ