Κλείσιμο

Με δελτίο η προμήθεια καυσίμων για τους καταναλωτές σε περίπτωση Grexit

Μια σειρά έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών του εφοδιασμού της χώρας σε πετρέλαιο θα επιβληθούν εάν η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ, αλλά και στην περίπτωση που συνεχίσουν να είναι κλειστές οι τράπεζες σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΜΕΑ) προβλέπει περιορισμούς στην κίνηση των μέσων μεταφοράς, ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων, περιορισμούς στους χρόνους λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και βιομηχανικών μονάδων, και ανώτατα όρια προμήθειας καυσίμων για τους καταναλωτές με τη χρήση δελτίων.

Τα μέτρα εφαρμόζονται κατά προτεραιότητα πριν τη χρήση των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης των 90 ημερών που τηρούν υποχρεωτικά διυλιστήρια, εταιρείες και μεγάλοι καταναλωτές και στα οποία παραπέμπει η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΠΕ όταν δίνουν διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της χώρας στα καύσιμα.

«Ο Βαρουφάκης, ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία, ενώ εταιρείες εκδίδουν ιδιωτικά συναλλάγματα» αναφέρει στο μεταξύ η Telegraph της Παρασκευής με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι η χώρα μας έχει αποθέματα πετρελαίου έξι μηνών και φαρμακευτικών ειδών τεσσάρων μηνών.

«Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα καυσίμων και φαρμακευτικών προμηθειών για να αντέξει μια μακρά “πολιορκία”, και έχει κρατήσει κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να καλύψει τις απαραίτητες εισαγωγές ειδών διατροφής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Πηγή: Καθημερινή - skai.gr