Κλείσιμο

Ιωάννινα: Επίθεση αντιεξουσιαστών σε συγκέντρωση υπέρ του #ΝΑΙ και στον περιφερειάρχη (vid)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στα Ιωάννινα, με τη συγκέντρωσή υπέρ του ΝΑΙ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων να μπαίνει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να δέχεται επίθεση.

Σύμφωνα με το vimanews.gr η κατάσταση ήταν έκρυθμη από νωρίς, όταν μέλη ομάδας αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την Περιφέρεια, κινήθηκαν προς την πλατεία προπηλακίζοντας μέλη της Επιτροπής υπέρ του ΝΑΙ και καταστρέφοντας το περίπτερο που είχε στηθεί για τη συγκέντρωση που θα ακολουθούσε.

3208890677.jpg
















Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, όταν λίγα λεπτά αργότερα αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με αβγά και κρέμες γάλακτος στον περιφερειάρχη Ηπείρου στα σκαλιά της Περιφέρειας, για να τον χτυπήσουν στη συνέχεια.

Σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο μια διμοιρία των ΜΑΤ και έγινε προσαγωγή ενός ατόμου, χωρίς όμως οι αντιεξουσιαστές να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέο σκηνικό έντασης λίγο αργότερα και να ακολουθήσει ρίψη χημικών, αλλά και τραυματισμός ενός αστυνομικού. Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς την πλατεία, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για τη συγκέντρωση του ΝΑΙ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές που διήρκεσαν λίγα λεπτά μέχρι να υπάρξει παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

https://www.skai.gr/files/1/astelios/skaiphotos/i773878926.jpg

Ο τέταρτος γύρος επεισοδίων
πυροδοτήθηκε από την έξοδο του Αλέκου Καχριμάνη από την Περιφέρεια, καθώς κινούμενος προς την πλατεία δέχθηκε ύβρεις και μπουκάλια, ενώ υπήρξαν και πάλι μικροσυμπλοκές με την μία και μοναδική διμοιρία των ΜΑΤ να παρακολουθεί από απόσταση.
Μετά από αρκετή ώρα και ενώ τα πνεύματα έδειχναν να ηρεμούν, έφτασε μία ακόμη διμοιρία των ΜΑΤ που μπήκε ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν.

Η συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ πραγματοποιήθηκε τελικά μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστα Τασούλα και εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν το ΝΑΙ να καταγγέλλουν προβοκάτσια και να καλούν τον κόσμο να εκφραστεί μαζικά υπέρ του ΝΑΙ στις κάλπες την Κυριακή.

Με την αποχώρηση των διαδηλωτών υπήρξε μία νέα εστία έντασης στα κεντρικά φανάρια, όπου είχαν συγκεντρωθεί ξανά οι αντιεξουσιαστές. Με την παρέμβαση της Αστυνομίας οι αντιεξουσιαστές διαλύθηκαν και ακολούθησε κυνηγητό με ορισμένους να μπαίνουν μέσα σε καφετέριες και να προκαλούνται μικρές υλικές ζημιές.

Πηγή: skai.gr