Ηχηρό #ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα

Μαζική συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» και του Μένουμε Ευρώπη στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Χιλιάδες κόσμου δηλώνουν την παρουσία τους για να διαμηνύσουν ένα ηχηρό #ΝΑΙ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, στην προοπτική.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου «καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα στην συγκέντρωση, που καταλήγει:

«Ονειρευόμαστε μια χώρα δημιουργική, παραγωγική, δυναμική και αξιοπρεπή, μια χώρα ανοιχτή και ελεύθερη.Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ».

«Μας στέλνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο, χωρίς το χρόνο να προετοιμαστούμε, χωρίς να συζητήσουμε οι Έλληνες μεταξύ μας», με ένα ερώτημα ασαφές που «ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Τόνισε πως ενώ από τη μια η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως κάλεσε το δημοψήφισμα για να αντιδράσει περήφανα σε ένα «τελεσίγραφο» των δανειστών, έχει στην πραγματικότητα παραδεχτεί πως στην πραγματικότητα επέλεξε το δρόμο της κάλπης επειδή δεν μπορούσε να περάσει τη συμφωνία από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως το δημοψήφισμα αποτελεί έκφραση δημοκρατίας για το λαό, όμως την ίδια στιγμή, επισήμανε ο κ. Καμίνης, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μιλά για εγγύηση της ασφάλειας στο εσωτερικό από τις ένοπλες δυνάμεις.

«Ένα ‘Ναι’ μπορεί να μην αλλάξει τα πράγματα αύριο αλλά θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας» είπε στην ομιλία του ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος άνοιξε τη μαζική συγκέντρωση.

«Το DNA μας είναι Ευρωπαϊκό και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η αξιοπρέπεια δεν καπηλεύεται, δεν ζητιανεύεται, κερδίζεται», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr