Καμίνης: Να ενηλικιωθούμε - Δε φταίνε πάντα οι ξένοι για ό,τι μάς συμβαίνει

«Κάποια στιγμή πρέπει να ενηλικιωθούμε και να σταματήσουμε να λέμε ότι φταίνε οι ξένοι για ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ένα πείσμα του πρωθυπουργού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι το δημοψήφισμα είναι ένα εργαλείο όταν «διεξάγεται σε κανονικές συνθήκες, χρειάζεται χρόνος για να μπορεί ο κόσμος να σκεφτεί και να συζητήσει και πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ερώτημα».

Μάλιστα ο κ Καμίνης δήλωσε πως σε αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός αυτοπαγιδεύθηκε.

Δήλωσε πώς χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, θέλουν την Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και ο κ Τσίπρας δε δίνει καμία εγγύηση ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, για να σταλεί το μήνυμα της εθνικής συμφιλίωσης. Εκτίμησε πάντως πως την Κυριακή θα υπερισχύσει το «ναι».

Ο κ. Καμίνης δήλωσε πως ούτως ή άλλως το επόμενο διάστημα τα πράγματα δε θα είναι εύκολα και ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση πολιτικών αρχηγών και να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όπως είπε, «δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη χώρα.»

Είπε επίσης ότι οι ευρωπαίοι δεν θέλουν να διαπραγματευθούν με αυτή την κυβέρνηση γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία της.
Πηγή: skai.gr