Κλείσιμο

Εικόνες ντροπής - Περιμένοντας στις ουρές για 120 ευρώ (upd)

Ουρές και ταλαιπωρία από νωρίς το πρωί έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα των τραπεζών από αγανακτισμένους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα και περιμένουν για να λάβουν τα 120 ευρώ.



Σήμερα θα πιστωθεί τελικώς στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ το δεύτερο μισό των συντάξεών τους.

Νωρίτερα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, μεταφέρθηκαν 120 εκατομμύρια ευρώ από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ.

Με αλφαβητική σειρά και σε διάστημα τριών ημερών θα τους καταβληθεί το εν λόγω πόσο.

Συγκεκριμένα, εκτός της Πειραιώς, όπου οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετηθούν κανονικά με δελτία προτεραιότητας, όσοι συνταξιούχοι πληρώνονται από την Εθνική, την Alpha Bank και την Eurobank θα πρέπει να προσέρχονται στα υποκαταστήματα με την εξής σειρά:

Σήμερα, όσων τα επώνυμα αρχίζουν από Α έως Ι, την Πέμπτη από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών έχουν αναρτηθεί οι λίστες με τα υποκαταστήματα των πέντε τραπεζών που θα ανοίξουν από σήμερα, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων όπως επίσης και τα καταστήματα των συνεταιριστικών τραπεζών.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΟΓΑ λέγοντας ότι όλοι οι λογαριασμοί των δικαιούχων έχουν πιστωθεί και οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα χρήματα τους.

Το ίδιο ισχύει είπε και για το 66% των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μέσω ταχυδρομείου.

Όπως έγινε γνωστό μετά τις 11 θα μπορούν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ να λάβουν τα χρήματα τους. (το μισό πόσο αυτή τη βδομάδα και το άλλο πόσο την άλλη βδομάδα).

Σημειώνεται ότι πολλές τράπεζες έχουν ξεμείνει από χαρτονομίσματα των 20 ευρω και τα ΑΤΜ δίνουν 50 ευρώ, και όχι 60 που είναι το όριο ανάληψης ημερησίως.



Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΔΗμήτρη Στρατούλη, μεταφέρονται 120 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ για την πληρωμή της δεύτερης δόσης των συντάξεων του Οργανισμού.




Πηγή: skai.gr