120 ευρώ τη βδομάδα το όριο ανάληψης για τους συνταξιούχους χωρίς κάρτα

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η πίστωση των συντάξεων, μέρος των οποίων μπορούν να εισπράξουν από αύριο οι συνταξιούχοι, με εξαίρεση των συντάξεων του ΙΚΑ και του δημοσίου που έχουν πιστωθεί από την Παρασκευή.

Για την ώρα, τα ποσά των συντάξεων δεν εμφανίζονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΤΑΠ ΟΤΕ και του ΤΑΠ ΔΕΗ, ενώ λείπει ακόμα ένα σημαντικό πόσο για να γίνει δυνατή η πληρωμή τις επόμενες ημέρες των συντάξεων από τον οργανισμό απασχόλησης ελευθέρων επαγγελματιών και του ΟΓΑ.

Οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη δυνατότητα ανάληψης από τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα, του ποσού των 120 ευρώ για μια φορά και μόνο, αυτή την εβδομάδα, ενώ σήμερα θα γίνουν γνωστά τα καταστήματα των τραπεζών που θα καταβάλλουν από αύριο, Τετάρτη, μέρος των συντάξεων.


Πηγή: skai.gr