Απερρίφθη η αίτηση εξαίρεσης της Σταμάτη κατά των μελών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Με βολές κατά των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ένταση από το ζεύγος Τσοχατζόπουλου απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλε την περασμένη βδομάδα η κ. Σταμάτη όταν δεν έγινε δεκτή η προσφυγή της για αποφυλάκιση.

Με νέα σύνθεση που κλήθηκε να κρίνει την αίτηση εξαίρεσης για λόγους μεροληψίας της κ. Σταμάτη, το δικαστήριο άκουσε τις αιτιάσεις τόσο της αιτούσας και του συνηγόρου της όσο και του συζύγου της, τις οποίες ωστόσο δεν έκανε δεκτές. Οι Εφέτες, με απορριπτική και την Εισαγγελική πρόταση, έκριναν "παντελώς αόριστη" την προσφυγή της κ. Σταμάτη κατά των συναδέλφων τους.

Η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος της συζύγου του πρώην υπουργού 'Αμυνας μάλιστα "έκλεισε" με την ευχή της προέδρου της έκτακτης σύνθεσης : "Εύχομαι ο επόμενες αιτήσεις σας πραγματικά να έχουν καλή έκβαση".

Λίγο νωρίτερα η αιτούσα κατηγορουμένη λαμβάνοντας τον λόγο ώστε να στηρίξει την αίτηση της κατά των μελών του δικαστηρίου που δικάζει σε δεύτερο βαθμό της υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα , υποστήριξε πως ήταν αναιτιολόγητη η άρνηση τους στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Επανέλαβε επίσης πως είναι το μόνο πρόσωπο που έχει διασυρθεί και ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα. "Όταν ο κ. Ζήγρας διέκοπτε, έβριζε και χρησιμοποιούσε εκφράσεις απαράδεκτες για αυτή την αίθουσα, ουδείς τον διέκοψε ενώ η κ. πρόεδρος θώπευε τον κ. Σημίτη , τον κύριο "δεν ενθυμούμαι τίποτε" κυριολεκτικά" είπε κατηγορουμένη.

Όπως είπε σε έντονο ύφος η κ. Σταμάτη: "Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ... Είναι ανήθικο και άδικο."

Η κατηγορουμένη αφού τόνισε πως "κόρες , σύζυγοι και ερωμένες κατηγορουμένων είναι έξω" και "απολαμβάνουν καρπούς" ενώ η ίδια πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο ψυχιατρείο και την φυλακή ,συνέχισε αναφερόμενη στην "ατιμωρησία" κάποιων σε αντίθεση με όσα η ίδια περνά: "Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ ...Σε τι διαφέρω από την 'Αντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;"

Ο πρώην υπουργός και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση έλαβε τον λόγο από το δικαστήριο και για μία ακόμη φορά έκανε λόγο για "σκοπιμότητες" και για "κατήφορο" που επέλεξε να ακολουθήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπως και το πρωτοβάθμιο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε επίσης πως σκοπός της αίτησης εξαίρεσης που υπέβαλε η κ. Σταμάτη είναι "να προειδοποιήσει το δικαστήριο να σταματήσει τον κατήφορο που επέλεξε" και τόνισε πως "Γίνονται συνεννοήσεις και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Θέλω να προειδοποιήσω. Είναι έωλη διαδικασία".

Η διαδικασία άργησε σήμερα να ξεκινήσει καθώς υπήρχε προγραμματισμένη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο σημειώθηκε και επιπλέον καθυστέρηση καθώς υπήρξε πρόβλημα με το κλειδί της αίθουσας τελετών ,όπου διεξάγεται η δίκη για τα εξοπλιστικά. Χρειάστηκε να "δοκιμαστούν" όλα τα κλειδιά αιθουσών του Εφετείου ώστε να εντοπιστεί το συγκεκριμένο κλειδί και να ανοίξει η αίθουσα.
Πηγή: skai.gr