Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους οι «ληστές του Διστόμου»

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου , που κατηγορούνται για 4 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα σχετικά με την υπόθεση του Βόλου.

Οι κατηγορούμενοι ήταν πολύ λιτοί στις απολογίες τους και φέρονται να είπαν «αρνούμαι τις κατηγορίες επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν έχω όλη τη δικογραφία στα χέρια μου».

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για 8 ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Ο συνήγορος του Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης , δήλωσε πως «ο εντολέας» του «επέλεξε 9 χρόνια το δρόμο της φυγοδικία»ς καθώς ήταν «στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση και ήταν βέβαιη η φυλάκισή του. Για αυτό επέλεξε τότε το δρόμο της ελευθερίας».

Την ώρα της αποχώρησης των νεαρών υπήρξε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και νεαρών συγκεντρωμένων. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα μήνα ώστε να πάρουν ολόκληρη τη δικογραφία αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.

Ο Τσιρώνης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Χριστοδούλου στις φυλακές Αλλικαρνασσού.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου