Καταδίκη δύο αστυνομικών για τον άγριο ξυλοδαρμό του Χρήστου Χρονόπουλου

Σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, δύο αστυνομικοί - ο ένας σήμερα συνταξιούχος- για κακοποίηση κρατουμένου, ενώ το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή τους μέχρι να δικαστεί η έφεση τους.

Πρόκειται για την τραγική ιστορία του Χρήστου Χρονόπουλου, που αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, πριν από οκτώ χρόνια, τον χτύπησαν μετά τη σύλληψή του, προκαλώντας του επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη υγεία του.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρχικά ήταν τέσσερις, αλλά το δικαστήριο για τους δύο εξ αυτών, μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, με αποτέλεσμα η κατηγορία σε βάρος τους να έχει παραγραφεί και έτσι να μην δικαστούν.

Το θύμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε τη δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση του Χρήστου Χρονόπουλου απασχόλησε κατ' επανάληψη τα ΜΜΕ, ενω η εκδίκασή της έγινε μετά απο πολλές αναβολές και δικαστικές περιπέτειες καθώς αρχικά είχε εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα.
Το Μάιο του 2007, ο Χρήστος Χρονόπουλος είχε συλληφθεί μετά από καταγγελίες για παρενόχληση θαμώνων σε καφετέρια.
Πηγή: ιωάννα Μάνδρου