Κλείσιμο

ΗΠΑ: Και επισήμως τρομοκράτες Χριστόδουλος Ξηρός & Νίκος Μαζιώτης

Επισήμως τρομοκράτες χαρακτήρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, στον απόηχο της υπερψήφισης του νόμου που ουσιαστικά επιτρέπει την μεταφορά του Σάββα Ξηρού από τη φυλακή σε κατ' οίκον περιορισμό, που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό της Ουάσιγκτον.

«Ως αποτέλεσμα αυτού του χαρακτηρισμού, κάθε ιδιοκτησία που υπόκειται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ και στην οποία ο Ξηρός και ο Μαζιώτης έχουν οποιαδήποτε συμφέροντα δεσμεύεται και οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία μπορεί να έχουν υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ παγώνουν», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δελτίο Τύπου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως ο Ξηρός ήταν ένας από τους «κύριους δολοφόνους» της «17 Νοέμβρη», προσθέτοντας ότι πριν τη δεύτερη σύλληψή του «πιθανότατα συνεργαζόταν με τη 'Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς'» και ετοίμαζε νέες επιθέσεις.

Για τον Νίκο Μαζιώτη, αναφέρει πως πρόκειται για τον ηγέτη του «Επαναστατικού Αγώνα», ο οποίος είναι πρωτίστως γνωστός για την επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικάνικής πρεσβείας στην Αθήνα, το 2007.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr