Κλείσιμο

Τη νομική οδό βλέπει η κυβέρνηση για διοικητές νοσοκομείων που δεν παραιτούνται

Τη νομική οδό αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας – σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου – προκειμένου να επιλύσει με οικονομικά «ανώδυνο» τρόπο το ζήτημα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ, που έχουν αρνηθεί να παραιτηθούν παρά το σχετικό αίτημα του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός έχει καλέσει τους διοικητές να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, και έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί ελάχιστοι.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο απομάκρυνσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

Η πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αρνούνται να παραιτηθούν υποστηρίζουν ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν και κατέχουν τη θέση μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Υγείας αφήνουν αιχμές για «δήθεν αξιολόγηση» την οποία αμφισβητούν και κάνουν λόγο «για επιλογή με το γνωστό κομματικό τρόπο».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ