Κλείσιμο

Επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ από τον Όμιλο Aldemar στη Ρόδο

Επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο ξενοδοχειακός όμιλος της Aldemar, στο πλαίσιο της αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών του στην Ρόδο.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν έργα αναβάθμισης του ενός εκ των δυο ξενοδοχείων ιδιοκτησίας του Ομίλου Aldemar στη Ρόδο, ώστε ανακαινισμένο να υποδεχτεί εφέτος τις τουριστικές αφίξεις στο νησί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar Resort, επεσήμανε, ότι πλέον το Paradise των 600 δωματίων, στο οποίο έγιναν οι εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης, μετονομάζεται σε Amilia Mare. Οι εργασίες, οι οποίες όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, πραγματοποιήθηκαν από "ελληνικά χέρια", αφορούν την ανακαίνιση των δωματίων, του κεντρικού εστιατορίου, αλλά και άλλων υποδομών περιμετρικά.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, το ξενοδοχειακό δυναμικό της Ρόδου είναι ιδιαίτερο υψηλό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για μονάδες που έχουν "μείνει πίσω" σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού.
Με την παρούσα επένδυση και με την αλλαγή του μείγματος μάρκετινγκ του ομίλου ήτοι την αλλαγή της "ταυτότητάς" του (rebranding) και της επανατοποθέτησης του προϊόντος που προσφέρει (repositioning) σε νέες αγορές πέραν τη ρωσικής, επιχειρεί να μετριάσει μεταξύ άλλων τις απώλειες που θα έχει εφέτος η ελληνική αγορά από τους ταξιδιώτες εκ Ρωσίας, όπως τονίστηκε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της τουριστικής κίνησης, στο νησί των Ιπποτών εφέτος τα μηνύματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο. Οι κρατήσεις του Μαΐου δείχνουν πτώση 40% σε σχέση με πέρυσι και οι φόβοι για αρνητικό πρόσημο στις αφίξεις στο σύνολο του έτους είναι υπαρκτοί.

Πάντως παρά τις πολύ καλές ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει το νησί, ο "πόλεμος" τιμών και προσφορών που αυτή τη στιγμή διεξάγεται στην διεθνή τουριστική σκακιέρα έχει ρίξει τις τιμές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα πακέτο "All Inclusive" στις περισσότερες των περιπτώσεων εκκινεί από 20 ευρώ την ημέρα.
Πηγή: skai.gr