Επίθεση σε δημοσιογράφους από αντιεξουσιαστές – Καταγγελίες για ανυπαρξία της ΕΛΑΣ

Επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχθηκαν το πρωί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν τη προσαγωγή στην Ευελπίδων των 14 συλληφθέντων στο ΕΚΠΑ. Οι δημοσιογράφοι που δέχθηκαν την επίθεση των 80 με 100 αλληλέγγυων στους καταληψίες καταγγέλλουν ανυπαρξία της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να δεχθούν προπηλακισμούς και να τούς ρίξουν διάφορα αντικείμενα.

Την επίθεση καταδίκασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι δεν στρέφεται μόνον εναντίον των συγκεκριμένων συναδέλφων, αλλά κυρίως εναντίον της ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης.

«Αποτελεί μία ακόμη ενέργεια στη σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων σε τηλεοπτικά συνεργεία, για τις οποίες η ΕΣΗΕΑ έχει κατ” επανάληψη ζητήσει την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και των αρμόδιων αρχών για την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος» σημειώνει.

«Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους δημοσιογράφους, οι οποίοι υπέστησαν την επίθεση και ζητεί από όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα οφειλόμενα στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας τους ώστε να προστατευτούν οι δημοσιογράφοι, καθώς και η ενημέρωση που παρέχουν καθημερινά προς τους πολίτες, συχνά με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι μετά τις απολογίες τους οι 14 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την Δευτέρα, στις 20 Απριλίου.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο πρώην συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008.

Πηγή: skai.gr