Νέα στοιχεία στην υπόθεση με τους 2 τόνους ηρωίνης

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες για την υπόθεση εισαγωγής δυο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο από το πλοίο Noor One, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας, στις ελληνικές Αρχές φτάνουν νέα στοιχεία για τη δραστηριότητα της ναυτιλιακής εταιρείας «Arab Wave Shipping», με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, φαίνεται πως η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2013 απο έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος σχετιζόταν και με μεγάλη ΠΑΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν στοιχεία ότι η εν λόγω εταιρεία δημιουργήθηκε για να χρηματοδοτηθεί η αγορά της ηρωίνης. Όταν μάλιστα βρέθηκαν οι δυο τόνοι ηρωίνης στη χώρα μας, η εταιρεία εξαφάνισε όλα της τα στοιχεία.

Ο επιχειρηματίας που δημιούργησε την εταιρεία φέρεται, πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα, να είχε επαφές με άλλον επιχειρηματία, στην κατοικία του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας μάλιστα, κατά πληροφορίες της ιστοσελίδας, φέρεται να υποστηρίζει ότι τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονταν για να κανονίσουν να συναντηθούν για να παίξουν μπιρίμπα.

Κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση έχουν αντληθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου των εμπλεκομένων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί ερευνούν και έναν ακόμα κατηγορούμενο, που έχε αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με εμπλεκόμενο εφοπλιστή, όμως έχουν εντοπιστεί 176 κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, στη δικογραφία για την υπόθεση της ηρωίνης έχουν ενταχθεί και συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στα πλαίσια της έρευνας του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για παράνομες ενέργειες στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Πηγή: skai.gr