ΕΚΠΑ: Συλλήψεις συνολικά 22 ατόμων – Συνεργός του Παλαιοκώστα ο ένας

Ο συνεργός του καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα, αντιεξουσιαστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης είναι ένας εκ των συνολικά 22 ατόμων που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και τα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη το βράδυ στα Εξάρχεια.

Ο Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη ως συνεργός του Παλαιοκώστα, στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Ο Γεωργιάδης είχε συλληφθεί στις 21 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την κατηγορία της απόπειρας παραβίασης περιοριστικών όρων, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στο Βέλγιο.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ συνέλαβε 14 καταληψίες της Πρυτανείας, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μετά τη σημερινή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς, έξι ημεδαπές και μία υπήκοο Κύπρου. Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές στο κτήριο του Καποδιστριακού δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ