Μομφεράτος: Φωτογραφική για τον Ξηρό και τους συγγενείς Τσάκαλου η διάταξη

Για πρεμούρα της κυβέρνησης να ψηφίσει τη διάταξη που επιτρέπει στον Σάββα Ξηρό τον κατ' οίκον περιορισμό, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μομφεράτος υιός του δολοφονημένου από την «17 Νοέμβρη» Ν. Μομφεράτου, και πρόεδρος της οργάνωσης «Ώς Εδώ».
   
«Δεν έχουμε μόνο τον Ξηρό… έχουμε και συγγενείς του Τσάκαλου… Ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική, ενώ προ ημερών είπε "με ενδιέφερε το θέμα και έψαξα να βρω ποιοι ωφελούνται από τη διάταξη, είναι τρία άτομα, ο ένας πέθανε"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μομφεράτος. «Δηλαδή ο ένας πέθανε, και θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος ήταν, και υπάρχει και άλλος ένας… Δεν είναι φωτογραφική διάταξη αυτή;» διερωτήθηκε.

«Έρχεται η νομοθετική εξουσία με εισήγηση της εκτελεστικής να καταργήσει τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας» υπογράμμισε.

Ο Γιώργος Μομφεράτος
εξήγησε ότι το ν/σ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, που περιελάμβανε την επίμαχη διάταξη, είναι βέβαιο ότι θα περάσει λόγω και της στάσης των ΑΝΕΛ που την Πέμπτη το υπερψήφισαν επί της αρχής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr