Κλείσιμο

ΥΠΑΠΕΝ: Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής δεν θα χάσουν τις δουλειές τους

«Σεβόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων για τη δουλειά τους. Τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα καταφέρεται εναντίον της Eldorado Gold, καθώς επίσης και μερίδας των ΜΜΕ.

«Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Υπερασπιζόμαστε με όλη τη δύναμή μας το δικαίωμα των εργαζομένων στη διαμαρτυρία, ακόμα και αν στρέφεται άδικα κατά της κυβέρνησής μας».

Το ΥΠΑΠΕΝ κάνει λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές» από την πλευρά της Eldorado Gold, κατηγορώντας την εταιρεία ότι «χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τις ανησυχίες» τους για να συγκαλύψει «παράνομες, αυθαίρετες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές που απειλούν τη Χαλκιδική και τους πολίτες της». Προσθέτει δε, ότι η εν λόγω εταιρεία «δεν είναι κράτος εν κράτει και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως ”ασπίδα” τους εργαζόμενους και τις ανησυχίες τους για να διεκδικεί ”ασυλία”».

«Η Eldorado Gold και τα εγχώρια φερέφωνά της», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να εκβιάσουν τη χώρα και την κυβέρνηση».

Τέλος, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόγραμμα επισκέψεων των αρμόδιων υπουργών στη Χαλκιδική και στις Σκουριές, καθώς και πρόγραμμα για την κατάθεση πιο εξειδικευμένων προτάσεων για τα μεταλλεία της περιοχής, ενώ καθιστά σαφές ότι θα υπερασπισθεί «μέχρι τέλους» την προστασία του περιβάλλοντος και το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα συμφέροντα «όσο ισχυρά και διαπλεκόμενα και αν είναι».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ