Παρασκευόπουλος: Υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα

«Υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκουλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι επιμένει στην άποψη του για διάλογο με τους κουκουλοφόρους, κάτι στο οποίο, όπως είπε, διαφωνεί με τον Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο διάλογος ταιριάζει πάντα όποτε έχεις απέναντί σου ένα ανθρώπινο όν.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου, είπε ότι η κριτική είχε αρχίσει ήδη από την πρώτη ημέρα που θεσπίστηκε, καθώς 41 ποινικολόγοι είχαν ήδη υπογράψει κείμενο κατά των συγκεκριμένων φυλακών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε ότι η κατάργηση ενός θεσμικού μοντέλου δε σημαίνει λιγότερη ασφάλεια.

Συγκεκριμένα για τον Δομοκό, εξήγησε πως λόγω γεωγραφικής θέσης δεν είναι η ασφαλέστερη φυλακή.Σημείωσε δε πως αν πχ για κάποιους λόγους 2 κρατούμενοι έπρεπε να βρίσκονται χωριστά, αλλά έπρεπε και οι δυο να κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, βάσει της προηγούμενης νομοθεσίας, οδηγούνταν και οι δύο στο Δομοκό.

Σχετικά με την επίσπευση των αποφυλακίσεων, είπε ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έξοδος ανθρώπων που έχουν βαριές καταδίκες, σημειώνοντας ότι η φυλακή χειροτερεύει τη σχέση των ανθρώπων με την εγκληματικότητα.
Πηγή: skai.gr