Αντίθετος ο Λαφαζάνης για δίκη της ΧΑ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Αντίθετος στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, επειδή αφενός γειτνιάζουν με μεγάλο σχολικό συγκρότημα και αφετέρου γιατί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου ως υπουργός και ως βουλευτής, επί πολλά χρόνια στη Β΄ Πειραιά, να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας πως έχει ήδη μιλήσει για το ζήτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει πως η διεξαγωγή της δίκης θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο «πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα» της περιοχής, λόγω των κινητοποιήσεων που θα υπάρξουν για τη δίκη. Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως υπάρχει «κίνδυνος παράλυσης» της καθημερινής ζωής στη ζώνη της Β’ Πειραιά, ειδικά στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «πρόκληση» τη διεξαγωγή της δίκης «σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα», αλλά και από άλλες επιθέσεις της ΧΑ, «σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και μεταναστών, αλλά και μελών του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών και οργανώσεων».

«Η επείγουσα αναζήτηση μια άλλης τοποθεσίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απολύτως αναγκαία», καταλήγει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Πηγή: skai.gr