Ήθελαν να μετατρέψουν το Αγρίνιο σε πεδίο μάχης με αφορμή το Final Four του βόλεϊ

Σε πεδίο μάχης ήθελαν να μετατρέψουν το Αγρίνιο εκατοντάδες χούλιγκαν με αφορμή το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών. Η αστυνομία προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις καθώς και σε κατάσχεση άφθονων «πολεμοφοδίων».

Οι 150 χούλιγκαν προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη με 30 οχήματα που είχαν σταθμεύσει έξω από το Πανεπιστήμιο Αγρινίου.

Όμως, ακινητοποιήθηκαν αφού υπήρχε απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων και μη διάθεση εισιτηρίων στα αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Το ίδιο συνέβη και με άλλους 150 χούλιγκαν μιας από τις δυο ομάδες που συμμετείχαν στους ημιτελικούς οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν εννέα χιλιόμετρα έξω από την πόλη και συνοδεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις ώσπου να απομακρυνθούν.

Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών στα οχήματα που μετέφεραν τους 150 πρώτους, σε δύο από αυτά βρέθηκαν τρία ξύλινα κοντάρια, οκτώ κράνη, μια κουκούλα full face και ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια. Οι οκτώ επιβάτες ηλικίας 33, 28, 28, 27, 26, 20, 21 και 20 χρόνων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου με κατηγορίες για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε από τους ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί περιμετρικά των χώρων όπου κινήθηκαν, είχαν κρύψει 90 ξύλινα καδρόνια, έξι βόμβες μολότοφ και τρία δακρυγόνα, τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.



 

Απέτρεψαν «ραντεβού» θανάτου με ρόπαλα και μολότοφ

Πηγή: skai.gr