Κρήτη: 3 συλλήψεις για την επίθεση σε γιατρό που βοήθησε μετανάστες

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για την επίθεση σε βάρος του 43χρονου γιατρού Δημήτρη Μακρέα το «αμάρτημα» του οποίου ήταν ότι βοηθούσε μετανάστες. Σύμφωνα με το cretalive.gr, συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί στα Χανιά, τρεις άνδρες ηλικίας 24, 26 και 28 ετών

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος του 43χρονου. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αιμάτωμα υποσκληρίδιο και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος του, και έκανε λόγο στα haniotika-nea.gr για δολοφονική επίθεση από την οποία επέζησε χάρις στην επέμβαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων.

Ο γιατρός αναγνώρισε τρεις από τους νεαρούς που του επιτέθηκαν την Τετάρτη με βάση φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν και σε βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική επίθεση.

«Όταν έρχεται ένας τύπος από πίσω και σε κτυπάει με το ξύλο στο κεφάλι πως να το χαρακτηρίσεις; Έρχεται μια ομάδα ατόμων με τους οποίους δεν έχει ανταλλάξει λέξη και σε βαράνε με το στυλιάρι στο κεφάλι. Είναι φανερό ότι είχαν έλθει στην πόλη να δείρουν, να κτυπήσουν, και εγώ ήμουν το -τυχαίο ελπίζω- θύμα τους, επειδή ήμουν δίπλα στον μετανάστη. Είμαι σοκαρισμένος. Τι έχουν αυτοί οι άνθρωποι στο μυαλό τους; Αυτό θέλουν να κάνουν στη ζωή τους ; Να είναι τραμπούκοι και δολοφόνοι να βρίσκουν έναν άνθρωπο και να τον σαπίζουν στο ξύλο. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι 20-25 παιδιά βγαίνουν έξω και στήνουν παγανιά για να σκοτώσουν κόσμο. Ακόμα και την ώρα που με έδειξε ο τύπος δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου την πέσουν στυλιάρια» ανέφερε χαρακτηριστικά το θύμα.

Πηγή: skai.gr