Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το οδικό τμήμα Πάτρα - Πύργος

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργος αποφάσισε το υπουργείο οικονομίας, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου ο τρόπος δημοπράτησης του έργου παράλληλα με την ένταξή του στο νέο ΈΣΠΑ.

Στην απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός - ο οποίος και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα - θα προκηρυχθεί ξανά σε ένα στάδιο αντί των δύο που είχε αρχικά αποφασιστεί, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος δημοπράτησης του έργου.

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση, πρόθεση του υπουργείου οικονομίας είναι να επαναδημοπρατηθεί το έργο το συντομότερο δυνατό με "βάσει την εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας".

Κύκλοι του υπουργείου οικονομίας τόνιζαν ότι η ακύρωση του διαγωνισμού ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να προηγηθεί η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης η κατασκευή του έργου είχε εγκριθεί από την Κομισιόν με απόφαση που ελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ζήτημα με τη χρηματοδότησή του.

Το οδικό τμήμα Πάτρας-Πύργου ήταν μέρος της Ολυμπίας Οδού. Με την συμφωνία για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες, αποφασίστηκε το τμήμα να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο. Το μήκος του έργου είναι 75 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 475 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας