Πρώην διευθυντής της σχολής του Βαγγέλη: "Είναι ώρες πένθους, τα λόγια περιττεύουν"

"Σε αυτές τις δύσκολες ώρες του πένθους τα λόγια περιττεύουν" τόνισε ο τέως διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Κώστας Μάντζαρης όπου σπούδαζε ο άτυχος φοιτητής Βαγγέλης Γιακούμακης εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Βαγγέλη. Εκ παραδρομής στο άρθρο φιλοξενήθηκε παλαιότερη δήλωση του κ. Μάντζαρη.

Νωρίτερα, ο θείος του Γιακουμάκη απέδωσε ευθύνες στον τότε διευθυντή, καταγγέλλοντας πως δεν έλαβε μέτρα για την προστασία του άτυχου νέου, και προσθέτοντας πως στη σχολή υπάρχουν σπουδαστές ηλικίας ακόμη και 27 ετών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος φοιτητής ήταν συχνά θύμα λεκτικών επιθέσεων από συμφοιτητές του, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν θύμα και σωματικής βίας.

Εν τω μεταξύ, εντός της Δευτέρας αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή Ιωαννίνων για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 20χρονου.

Πιο πιθανή είναι η εκδοχή της αυτοκτονίας, παρότι διατυπώνονται παρά πολλά ερωτηματικά. Απορίες εκφράζονται επίσης για το πώς ήταν δυνατό να μη γίνει αντιληπτό το πτώμα του νέου επί τόσο καιρό, αφού σε απόσταση 50 μέτρων βρίσκονται δυο κατοικημένα σπίτια.

Σήμερα επίσης αναμένεται να διαταχθεί εισαγγελική ερευνά για τη διαλεύκανση της τραγικής υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η σορός του άτυχου σπουδαστή βρέθηκε την Κυριακή το πρωί σε απόσταση 800 μέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Τα συλλυπητήριά της κυβέρνησης στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την ανεύρεση της σορού του σπουδαστή στα Ιωάννινα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας τη βούληση της πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζητά την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θρήνος επικρατεί στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, από την είδηση εντοπισμού του πτώματος του Βαγγέλη στα Ιωάννινα. Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.
Πηγή: skai.gr