Η καθηγήτρια Οικονομικών Μαρία Καραμεσίνη νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Με τη θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός της Μαρίας Καραμεσίνη στη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η ΝΔ και το ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ το ΠΑΣΟΚ «λευκό».

Η κ. Καραμεσίνη είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και αναλαμβάνει διοικήτρια του ΟΑΕΔ μετά την παραίτηση του Θοδωρή Αμπατζόγλου.

Κατά την τοποθέτησή της, η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ είπε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για ανάληψη σειράς προγραμμάτων που θα στοχεύουν στην απασχόληση, με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, που είναι το 75% του συνόλου των ανέργων, και εκείνους που είναι πάνω από δυο χρόνια άνεργοι και φτάνουν το 50%.

Γνωστοποίησε ότι οι οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ από μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών ανέρχονται σε 10,2 δισ. ευρώ ενώ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα ξεκινήσει σε 10 ημέρες.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος επέκρινε τις επιλογές προσώπων που έγιναν από προηγούμενες κυβερνήσεις με τεχνοκρατικά κριτήρια, και όχι μόνο από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είστε πολιτικό στέλεχος και αυτό σημαίνει ότι έχετε συναίσθηση ευθύνης. Το ότι είστε καθηγήτρια δεν είναι υπέρ σας», είπε ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτοντας ότι η τοποθέτηση σε κυβερνητικά πόστα καθηγητών-τεχνοκρατών χωρίς πολιτική εμπειρία και επίγνωση, οδηγούσε σε απαξίωση των «κοινοβουλευτικών».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου