Φουντώνει η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ με αιχμή την εγκύκλιο για τους μετανάστες

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την αποκάλυψη του ΣΚΑΙ για την επίμαχη εντολή σύμφωνα με την οποία θα αφήνονταν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι μετανάστες. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κατηγορούν για "ρητορική μίσους" τον Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά με τη διαταγή, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων. Ισχυρίζονται επίσης ότι ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις σήμερα το πρωί.

Συμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η διαταγή ανακλήθηκε άμεσα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής της.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σημειώνει δεν ισχύουν όσα λέει ο Γιάννης Πανούσης ότι δεν γνώριζε το επίμαχο έγγραφο, ενώ αποδεικνύεται ότι του κοινοποιήθηκε και προσωπικά.

Σήμερα το πρωί η ύπαρξη της εγκυκλίου επιβεβαιώθηκε πλήρως τόσο από το μέγαρο Μαξίμου όσο και από τον ίδιο το Γιάννη Πανούση σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, στην οποία δήλωσε όμως οτι ο ίδιος δεν γνώριζε την εγκύκλιο. ΕΝτούτοις, διένειμε ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο εμφανίζεται συνεργάτης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού μετανάστευσης να δίνει τη σχετική εντολή σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Παράλληλα, χθες βράδυ η κα Χριστοδουλοπουλου είπε ότι η απόφαση της μη σύλληψης των μεταναστών στα σύνορα, δεν είναι χθεσινή, αλλά ήταν ένα κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν προ ημερών μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στο οποίο, οπως είπε η ίδια, ανέφεραν ότι ενεργοποιείται παλαιότερος νόμος.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη έγινε στις 18 Φεβρουαρίου. Εκτός απο τους δυο υπουργούς, παρόντες ήταν δυο σύμβουλοι της κας Χριστοδουλοπούλου και ο υποστράτηγος που υπέγραψε την επίμαχη εντολή. Οπως προκύπτει, την εντολή για την έκδοση της εγκυκλίου έδωσε η συνεργάτιδα της κας. Χριστοδουλοπουλου Ελένη Σπαθανά.

Πηγή: skai.gr