Κλείσιμο

Τσάκαλος: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Την «πολιτική ευθύνη» για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» φέρεται να ανέλαβε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς Χρήστος Τσάκαλος.

Ο Χρ. Τσάκαλος που έδωσε τυπική απολογία νωρίτερα σήμερα Τρίτη για την υπόθεση Ξηρού και την επιχείρηση απόδρασης κρατουμένων για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης μελών, αρνούμενος να δώσει απαντήσεις και λεπτομέρειες στον δικαστικό λειτουργό, θέλησε μόνο να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Υποστήριξε επίσης στην απολογία του πως η μητέρα του, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του, Γεράσιμου Τσάκαλου, που απολογείται σήμερα, αλλά και η 36χρονη γυναίκα που συνελήφθη το Σάββατο, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδει η ανάκριση.

Αυτή την ώρα απολογείται
στον ανακριτή ο καταδικασμένος για συμμετοχή στους Πυρήνες, Γιώργος Πολύδωρος, για κατηγορίες που αφορούν το σχέδιο απόδρασης έγκλειστων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πηγή: skai.gr