Σύλληψη 36χρονης για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού την Κυριακή

Μια ακόμη σύλληψη, την τρίτη κατά σειρά μέσα στο Σαββατοκύριακο, για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και του σχεδίου "Γοργοπόταμος", που ετοίμαζαν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το σχέδιο "Γοργοπόταμος" αφορούσε την επίθεση των τρομοκρατών στις φυλακές Κορυδαλλού σε συνεργασία με ποινικούς κρατούμενους. 

Πρόκειται για μια γυναίκα, ηλικίας 36 ετών, η οποία φέρεται ότι είχε ρόλο συνδετικού κρίκου, μεταξύ του Χρ. Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο συλληφθέντες το Σάββατο για την υπόθεση του Ξηρού. Πρόκειται για δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής 39 και 32 ετών αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr