Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση Ξηρού

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν το Σάββατο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στον 39χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, και άλλα αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε ότι το γενετικό υλικό του που εντοπίστηκε σε ένα κινητό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποδεικτικό στοιχείο.

Στον δεύτερο συλληφθέντα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση. Ο 32χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας είναι οι 1014 και 10414. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: skai.gr