111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι τους τελευταίους 30 μήνες

Στο αναποτελεσματικό σύστημα Δικαιοσύνης, το οποίο αντανακλά και στον δικαζόμενο πολίτη, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστηρίων Ειρήνη Γιανναδακη, στην ετήσια γενική συνέλευση τους. Η πρόεδρος τόνισε με νόημα ότι η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, και αυτό αντικατοπτρίζεται στα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια. Όσο για την υπερνομοθέτηση, δεν έχει τέλος...

"Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Γι' αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!!!" Την ίδια ώρα. τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν, ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας.

Απο την πλευρά του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε ενθουσιασμένος με το φρόνημα και τον αλτρουισμό των Δικαστών, ενώ η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με αιχμές την ομιλία της δηλώνοντας ότι "οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δικαστών και να τους καταστήσουν εργαλεία αντισυνταγματικών πρακτικών. "

Αιχμές όμως ακούστηκαν και από τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του διαδόχου του." Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με αυτούς που κρατάνε καλάσνικοφ. Δεν τους ξέρουμε άλλωστε" ανέφερε.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου