Λίστα Λαγκάρντ: Γραμματέα του Βενιζέλου καλεί η εισαγγελέας

Πρόκειται για την Σοφία Μπέλμπα, στην οποία αναφέρθηκε μάρτυρας στο ακροατήριο.

Επίσης καλείται ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίωνας Γεωργακόπουλος. Και οι δυο θα καταθέσουν την ερχόμενη Πέμπτη.

Αφορμή για το αίτημα της εισαγγελικής λειτουργού σχετικά με την γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός ότι στην κατάθεση της η, άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου, Σοφία Ρίτσου, επικαλούμενη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου, την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ, την 1η Νοεμβρίου του 2012, με τον κωδικό "Σοφία" .

"Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος, έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός", είπε η μάρτυρας.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος, σε ανύποπτο χρόνο, είχε αναφέρει πως ο ίδιος είχε δώσει εντολή στη γραμματέα του, όταν γνωστοποιήθηκε περί τίνος πρόκειται στα ΜΜΕ, να διαπιστωσει αν αυτό ήταν το στικάκι που είχε παραλάβει από τον Ι. Διώτη.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου