Στον εισαγγελέα η δικογραφία για το... «τροχαίο» Κεντέρη-Θάνου

Διαβιβάστηκε, νωρίς το μεσημέρι, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η προανακριτική δικογραφία για το τροχαίο ατύχημα των Κεντέρη και Θάνου, η οποία θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες περί ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι στο σημείο του ατυχήματος δεν εντοπίστηκαν ίχνη λαδιού.
Εισαγγελικές πηγές θεωρούν πως το τροχαίο δε συνέβη ποτέ και οι καταθέσεις των φερόμενων, ως αυτοπτών μαρτύρων, δεν ήταν πειστικές.
Για το λόγο αυτό, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων οι επτά γιατροί του ΚΑΤ και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Χρήστος Αρτινόπουλος, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις ασάφειες μεταξύ των ιατρικών ανακοινωθέντων και της ιατροδικαστικής έκθεσης.
Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, κατά την επιτόπια κλινική εξέταση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή απόδειξη πως ο Κεντέρης χτύπησε στο κεφάλι.
Στη δικογραφία συσχετίζεται η υπόθεση Balco, που έφερε στο προσκήνιο ο ΣΚΑΪ, και ο φάκελος με το διοικητικό πρόστιμο ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, που είχε επιβάλει ο ΕΟΦ στον Χρήστο Τζέκο, για εισαγωγή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.
Εντός των ημερών, οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα ανασυρθεί από το αρχείο ο φάκελος με τις καταγγελίες του γιατρού Λάκη Νικολάου για τον Χρήστο Τζέκο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ως προπονητής της ΑΕΚ.
Πηγή: skai.gr