ΣΚΑΪ: Δεν μας φοβίζουν οι απειλές

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να φοβηθούν από τις απειλές καμίας εξουσίας και θα συνεχίσουν να επιτελούν στο ακέραιο και αμερόληπτα το δημοσιογραφικό τους καθήκον.

Είναι αυτονόητο ότι απειλές εναντίον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν θέμα δημοκρατίας.

Νωρίτερα, απειλές εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είχε εξαπολύσει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον απόηχο της δήλωσής του ότι «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε στη διαπραγμάτευση, θα το κάνουμε Κούγκι».

Διευκρινίζοντας τη δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια».

Ο κ. Καμμενος ήταν σαφές πως με τις εμπρηστικές τους δηλώσεις στοχοποιούσε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πρωτίστως τον ΣΚΑΙ.

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και τόνισε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τρομοκρατεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας πει, αμέσως, αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού του.
Η Δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται".

Σε σχετικό δελτίο τύπου το Ποτάμι τονίζει ότι «Oι εμπρηστικές δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί ανατινάξεων ΜΜΕ είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη Δημοκρατία. Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Καμμένος είναι πλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις συνεχείς ακρότητες των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους είναι αυτός που τον επέλεξε σε αυτόν τον εθνικό ρόλο».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είναι απαράδεκτες και βάλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου.

«Αντί ο κ Καμμένος να απειλεί ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι καλό είναι να μην παίζει με τα σπίρτα».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κυρίου Πάνου Καμμένου, ο οποίος στράφηκε κατά τρόπο δεοντολογικά απαράδεκτο και ασύμβατο με το αξίωμα του, κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ». Η ΕΣΗΕΑ, ως θεσμικός υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας, ζητεί από τον κύριο Υπουργό να ανακαλέσει την χθεσινή απαράδεκτη δήλωσή του και καλεί τους συναδέλφους του «ΣΚΑΙ» να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ενημερώνοντας τους πολίτες με πάθος, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα, όπως έκαναν πάντα.



Πηγή: skai.gr