«Μπάζει» από παντού η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου

Ρεπορταζ: Β. Καλυβιώτη, Μ. Μουστάκα, Γ. Σιδέρης
Ντόμινο αποκαλύψεων εξακολουθεί να σκιάζει την υπόθεση Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου, μία εβδιομάδα μετά το τροχαίο ατύχημα των δύο αθλητών, για το οποίο ωστόσο όλες οι εισαγγελικές πηγές συγκλείνουν ότι ήταν σκηνοθετημένο, έως και ανύπαρκτο. Την ίδια ώρα, φως πέφτει και στην επιχειρηματική δραστηριότητα του προπονητή τους, Χ. Τζέκο, καθώς ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) παρέδωσε στον εισαγγελέα φάκελο, στον οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες - υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Χ. Τζέκος διακινούσε παράνομα απαγορευμένες ουσίες σε γυμναστήρια μέσω εταιρείας που διέθετε.
>Τροχαίο «μαϊμού»
Στην εκδοχή του σκηνοθετημένου τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη και Θάνου, συγκλίνουν οι εισαγγελικές πηγές, θεωρώντας μάλιστα ότι οι καταθέσεις των φερόμενων ως αυτοπτών μαρτύρων δεν είναι πειστικές. Σύμφωνα με τους ίδιους εισαγγελικούς κύκλους, δεν αποκλείεται το τροχαίο να ήταν... ανύπαρκτο. Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Μεταξύ αυτών οι 7 γιατροί του ΚΑΤ και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Χρήστος Αρτινόπουλος, οι οποίοι θα κληθούν να αιτιολογήσουν την πολυήμερη νοσηλεία του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου και να δώσουν εξηγήσεις για τις ασάφειες που υπάρχουν μεταξύ των ιατρικών ανακοινωθέντων και της ιατροδικαστικής έκθεσης.
Η δικογραφία του ατυχήματος αναμένεται να διαβιβαστεί, αύριο, από την Τροχαία Γλυφάδας, στην Εισαγγελία.
Την ίδια ώρα η ιατρική κοινότητα ζητά πειστικές απαντήσεις σε ουσιώδη ερωτήματα και την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων γιατρών, σε περίπτωση που υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα συγκάλυψης της υπόθεσης.
Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσαύτης, κατά την επιτόπια κλινική εξέταση εντόπισε ότι για τον Κώστα Κεντέρη δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή απόδειξη ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Αξιον απορίας είναι και το γεγονός ότι στην ιατρική σύσκεψη που έγινε το πρωί της περασμένης Κυριακής διαπιστώθηκε ότι ο Κώστας Κεντέρης -αν και ήταν πολύ καλά στην υγεία του-, δεν έλαβε εξιτήριο ύστερα από πιθανή προτροπή άνωθεν. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Κατερίνας Θάνου για την οποία κρίθηκε αναγκαία η παραμονή της στο νοσοκομείο, καθώς καθώς είχε υποστεί δύο σοβαρά υπογλυκαιμικά σοκ.
>Το μαχαίρι στο κόκκαλο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε και σήμερα στη σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να μην κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την υπόθεση, όσο διαρκεί η δικαστική έρευνα. «Η κυβέρνηση δε θα απαξιώσει τη δικαστική εξουσία και τα όργανα της πολιτείας. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο και η κυβέρνηση δε θα κουκουλώσει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.
>ΣΥΝ
Το θέμα του ντόπινγκ έφερε στη Βουλή ο ΣΥΝ, με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, Αλέκος Αλαβάνος. Όπως αναφέρει: «τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί θεαματική αύξηση στη χρήση των αναβολικών ουσιών», ενώ θεωρεί την πολιτεία «ηθικό αυτουργό μίας παθολογικής κατάστασης, λόγω της επιθυμίας του κράτους για αθλητικές διακρίσεις, αλλά και λόγω της ανεπαρκούς προστασίας των αθλητών».
>Να μιλήσουν
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ολυμπιονίκης, Χρήστος Παπανικολάου, κάλεσε τους δύο αθλητές να πουν την αλήθεια, να γίνουν σημαιοφόροι της κάθαρσης και να στείλουν στη νεολαία το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι αναβολικά. Κατά δήλωσή του « ευθύνη φέρει και ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, ο οποίος - όπως είπε - γνώριζε τα πάντα, γι` αυτό και δεν μπορεί τώρα να κωφεύει».
Πηγή: skai.gr