Σύλληψη 26χρονου για θανάτωση ζώου στην Αλεξανδρούπολη

Ο 26χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Τυχερού της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης καθώς την Κυριακή το μεσημέρι θανάτωσε μία γάτα, χτυπώντας την με ξύλο στο κεφάλι και στην συνέχεια την πέταξε κοντά στη λίμνη του Τυχερού.

Ο 26χρονος άντρας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτωσης ζώου στην περιοχή του Τυχερού Έβρου στο διάστημα μιας εβδομάδας.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 29 Ιανουαρίου με τη σύλληψη 46χρονου ο οποίος τοποθέτησε τρία κουτάβια σε πλαστική σακούλα και τα έριξε στη λίμνη του Τυχερού. Το ένα από τα κουτάβια πνίγηκε, ενώ τα άλλα δύο διασώθηκαν από περαστικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:
«Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές».

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.
Πηγή: skai.gr