Η Ιαπωνία έτοιμη να συνεργαστεί με την Ιορδανία για την απελευθέρωση του Γκότο

Έτοιμη να συνεργαστεί με την Ιορδανία προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωση του ιάπωνα ομήρου που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι η Ιαπωνία, όπως δήλωσε ο ιάπωνας κυβερνητικός αξιωματούχος Γιασούντε Νακαγιάμα, που έχει επιφορτιστεί από το Τόκιο με τη διαχείριση της υπόθεσης.

Ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του ομήρου, το ΙΚ ζητά την αποφυλάκιση της Σατζίντα αλ-Ρισάγουι, καταδικασμένη βομβίστρια που κρατείται στην Ιορδανία.

«Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Ιορδανίας για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση [αιχμάλωτου] Γκότο», δήλωσε ο κ. Νακαγιάμα.

Το Σάββατο, οι εξτρεμιστές έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο όπου ο Γκότο κρατά φωτογραφία με το αποκεφαλισμένο σώμα του δεύτερου ιάπωνα ομήρου που κρατούσαν, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και καταδίκη.

Ο κ. Νακαγιάμα συμπλήρωσε μάλιστα πως το Τόκιο είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με την Ιορδανία και για την απελευθέρωση του ιορδανού πιλότου που έπεσε στα χέρια του ΙΚ πριν από λίγες εβδομάδες, όταν το μαχητικό που χειριζόταν κατέπεσε σε εδάφη που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.
Πηγή: skai.gr