Στον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός (upd)

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα ο Χριστόδουλος Ξηρός. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης μέχρι στιγμής τρομοκρατικής οργάνωσης, διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία αλλά και παραβίαση περιοριστικών όρων. Ο Ξηρός δεν είναι συνεργάσιμος με τις αρχές ούτε σήμερα. 

Μετά την απολογία του θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει την Τρίτη, γιατί ίσως χρειαστούν συμπληρωματικές καταθέσεις και η διαδικασία μπορεί να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση, τελικός προορισμός του συλληφθέντα αναμένεται να είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξηρός και συνεργοί του ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τις Φυλακές Κορυδαλλού. Στην επίθεση, κατά την ΕΛΑΣ, θα χρησιμοποιούνταν εκρηκτικά και όπλα.

Στο μεταξύ, σε περιοχές του νομού Αχαΐας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, η αστυνομία αναζητά την κοπέλα που κυκλοφορούσε με την πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο κρησφύγετο στην Ανάβυσσο. Στο σπίτι βρέθηκαν και προσωπικά της αντικείμενα.

Στην αντιτρομοκρατική γνωρίζουν το πραγματικό της όνομα, και εκτιμούν ότι η γνωριμία της με τον Ξηρό έγινε μέσα στο καλοκαίρι.

Όλες οι φωτογραφίες της ΕΛΑΣ από τα ευρήματα στο σπίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο ΕΔΩ.

Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Λάππας