Σταθερά αδύνατη η πρόσβαση στο γκαράζ του Norman Atlantic

Αδύνατη παραμένει η είσοδος στο γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic, μετά και την τρίτη αυτοψία που έκαναν σήμερα Κυριακή οι ιταλοί πραγματογνώμονες στο κατακαμένο σκάφος.

Το γκαράζ θεωρείται χώρος-κλειδί στις έρευνες για τους 10 έως 15 αγνοούμενους επιβάτες αλλά και για τυχόν λαθρεπιβάτες. Οι ιταλικές Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούν σοροί οδηγών φορτηγών ή και παράτυπων μεταναστών στο χώρο των οχημάτων.

Στα 10 ως 15 άτομα που αγνοούνται περιλαμβάνονται και εννέα Έλληνες, για τους οποίους οι φόβοι εντείνονται ώρα με την ώρα, με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία της Απουλίας έχουν ήδη ενημερώσει πως δεν έχουν μη ταυτοποιημένους έλληνες νοσηλευόμενους. Τουλάχιστον 11 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του ναυτικού δυστυχήματος, ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες.

Επιπλέον, ο έλεγχος του γκαράζ μπορεί να επιτρέψει σημαντική πρόοδο στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, καθώς εκτιμάται πως η μοιραία φωτιά – που ξέσπασε εν πλω τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής – εκδηλώθηκε εκεί.

Η αυτοψία στο μοιραίο πλοίο γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν νέες εστίες φωτιάς που προκλήθηκαν λόγω της εισόδου οξυγόνου σε χώρους του πλοίου κατά τη ρυμούλκησή του στο Μπρίντιζι.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδα έστειλε νωρίτερα ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Μπάρι Έττορε Καρντινάλι, δηλώνοντας πως θα ζητήσει την συνεργασία των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού αυτού συμβάντος και την σχετική απόδοση ευθυνών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ