Ώρα αποφάσεων για το Norman Atlantic

Έξω από το ιταλικό λιμάνι του Μπρίντεζι βρίσκεται το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, από το σημείο στο οποίο βρισκόταν κοντά στις αλβανικές ακτές.

Οι ιταλικές Αρχές αναμένεται να αποφασίσουν σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί το σκάφος από τα ρυμουλκά.

Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Όταν το πλοίο φθάσει στο λιμάνι, θα ασφαλιστεί από τις Αρχές και θα αρχίσει έρευνα παρουσία εισαγγελέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γέμισε η σωσίβια λέμβος η οποία μετέφερε προς εμπορικά πλοία, περίπου εξήντα επιβάτες.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία θα μεταβούν αεροπορικώς το μεσημέρι οι συγγενείς των 10 φερόμενων ως αγνοουμένων επιβατών του πλοίου καθώς παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες που δίνουν οι ιταλικές Αρχές.

Το βράδυ της Πέμπτης, με επίσημο έγγραφό που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης προς τις ελληνικές αρχές έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Δούλης που λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών θεωρούνταν νεκρός, δεν είναι νεκρός αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr