Σε λιμάνι της Ιταλίας ρυμουλκείται το μοιραίο πλοίο Norman Atlantic

Ξεκίνησε την Κυριακή, στις 6.15 το απόγευμα, η ρυμούλκηση του πλοίου Norman Atlantic, στο οποίο την περασμένη Κυριακή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ήταν σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.

Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο, που έχει δεθεί από την Τετάρτη από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας, πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Μπρίντιζι.

"Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες (...) μη με λέτε ήρωα", δήλωσε από την πλευρά του ο καπετάνιος του Norman Atantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα.

"Το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε", δήλωσε το μεσημέρι από την Πάτρα ένας Έλληνας, μέλος του πλήρώματος.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου Norman Atlantic. Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία. 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr