Ιταλία: Επισήμως και τρίτος έλληνας νεκρός στην τραγωδία του Norman Atlantic

Σε τρεις ανέρχονται επισήμως οι νεκροί Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic, καθώς πριν από λίγο ταυτοποιήθηκε και ένα τρίτο άτομο, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικόύ Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής πρόκειται για τον Νικόλαο Παράσχη.

Εν τω μεταξύ, πλήρης σύγχυση επικρατεί σε ότι αφορά τους αγνοούμενους και τους διασωθέντες του μοιραίου πλοίου με τον εισαγγελέα του Μπάρι, Τζιουζέπε Βόλπε να δηλώνει ότι «ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες». 

Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως υπάρχει και δεύτερο πλοίο στο οποίο να έχουν επιβιβαστεί διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

Το απόγευμα αναμένεται να απογειωθεί από το Μπρίντιζι αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με 21 από τους Έλληνες διασωθέντες με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ έχει ήδη αφιχθεί το αεροσκάφος της Aegean Αirlines με 106 διασωθέντες. 

Ερωτήματα προκαλούν στο μεταξύ αποσπάσματα της μαραθώνιας κατάθεσης του πλοιάρχου του Norman Atlantic Aρτζίλιο Τζακομάτσι που δίνουν στη δημοσιότητα ιταλικά ΜΜΕ. Ο Τζακομάτσι κατέθετε επί πεντέμισι ώρες στις αρχές του Μπάρι, και ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί πυρασφάλειας του πλοίου.

Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για προβλήματα και παραλείψεις στον συντονισμό της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου, ιδίως τις πρώτες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ