Σε λευκό κλοιό η χώρα – προβλήματα σε οδικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία - πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα. Χιόνια, πολύ θυελλώδεις άνεμοι και παγωνιά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Για περισσότερες απο 8 ώρες έμειναν από την Τρίτη το βράδυ εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στην Αθηνών -Λαμίας στο εκατοστό τέταρτο χιλιόμετρο, στο Ακραίφνιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς δίπλωσε νταλίκα. Ο δρόμος άνοιξε τελικά σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ.

Με πολύ μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στην Αθηνών -Λαμίας στο 104ο χιλιόμετρο, στο Ακραίφνιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς τα μεσάνυχτα λόγω της χιονόπτωσης δίπλωσε νταλίκα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα οχήματα τους για παρά πολλές ώρες.

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Νεμέας, στο ύψος της Τσακώνας, στο ρεύμα προς Καλαμάτα και στον κόμβο Τεγέας προς Σπάρτη.

Στην Πεντέλη έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του χιονιού από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο.

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και η παλαιά Εθνική Αθηνών-Θηβών .

Με αλυσίδες η κίνηση σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, αποκλεισμένα χώρια στην ορεινή Γορτυνία.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα καταγράφονται την Τετάρτη στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με10 μποφόρ.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ τα δρομολόγια προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα.

Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό, Στενό Καφηρέα Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων.
Πηγή: skai.gr