Ενημέρωση Βαρβιτσιώτη για την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Norman Atlantic

Πρόσθεσε ότι επισήμως ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 165, ενώ ένας Έλληνας είναι νεκρός. Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα, τόνισε, καθώς πρόκειται για την πιο σύνθετη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τελευταίων ετών.

«Κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση των υπολοίπων επιβατών -όλα τα άλλα θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας που θα διαταχθεί άμεσα για το συμβάν».

Ο υπουργός απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των επιβαινόντων τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάλειψη στο φλεγόμενο πλοίο και όλα τα παραπλέοντα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή και θα συνεχίσουν όσο μπορούν να πετάνε και τα ελικόπτερα που επιχειρούν, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δεν απέκλεισε επίσης αν κριθεί εφικτό από τις ιταλικές αρχές που έχουν και την επιτελική ευθύνη να πραγματοποιηθεί και μαζική εκκένωση του σκάφους.

Τόνισε επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για αγνοούμενο επιβάτη, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί απο το φλεγόμενο πλοίο και βρίσκονται σε ασφάλεια 165 από τους επιβαίνοντες σε σύνολο 478 επιβαινόντων, ενώ έχει διαπιστωθεί ο θάνατος ενός άνδρα ο οποίος εγκλωβίστηκε σε σωλήνα διαφυγής μαζί με τη σύζυγό του.

Ο υπουργός Nαυτιλίας τόνισε επίσης ότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι οι ιταλικές αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπ.Ναυτιλίας.

«Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα διασώσουμε επιβάτες και πλήρωμα».Δήλωσε επίσης ότι "τα 10 εμπορικά πλοία που έχουν ήδη παραλάβει επιβαίνοντες είναι δεσμευμένα στην περιοχή και δεν έχει οριστεί σε πιο λιμάνι θα πάνε μέχρι στιγμή".

Πηγή: skai.gr