Νοrman Atlantic: Στους 172 οι διασωθέντες - Ανανεωμένη λίστα (live upd)

Η λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων αναλυτικά ΕΔΩ 
Η λίστα των διασωθέντων μέχρι στιγμής ΕΔΩ και ΕΔΩ (upd)
Τα τηλεφ. νούμερα του λιμενικού για συγγενείς: 210 4191314 και 316

Στους 172 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα, υπο αδιευκρίνιστη αιτία.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται ενώ, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 306 άτομα επιβάτες και πλήρωμα. Το RCC της Ρώμης ανέφερε ότι υπάρχουν μικρές εστίες της φωτιάς στο πλοίο αλλά αυτές βρίσκονται υπό έλεγχο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, 10 παραπλέοντα πλοία, ένα ειδικό σκάφος ελικοπτεροφόρο, δύο ιταλικά ελικόπτερα super puma και ένα ελληνικό.


 
Σύμφωνα με τον υπουργό Νυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για αγνοούμενο επιβάτη. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι οι ιταλικές αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπ.Ναυτιλίας.

«Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα διασώσουμε επιβάτες και πλήρωμα».Δήλωσε επίσης ότι "τα 10 εμπορικά πλοία που έχουν ήδη παραλάβει επιβαίνοντες είναι δεσμευμένα στην περιοχή και δεν έχει οριστεί σε πιο λιμάνι θα πάνε μέχρι στιγμή".




Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμηνας κ. Νίκο Δένδια, οκτώ ιταλικά ελικόπτερα με δυνατότητα μεταφοράς 2-3 ατόμων και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας με δυνατότητα μεταφοράς 6-7 ατόμων συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού. 

Ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι, μετά τις 11 το βράδυ, θα έχει περάσει στον ηπειρωτικό κορμό η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή του συμβάντος ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα άλλα 4 ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Για το συντονισμό της επιχείρησης υπάρχει διαρκής επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι. 

«Οι κ. Σαμάρας και Ρέντσι είναι σε ανοιχτή γραμμή, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, θα διατεθούν ό,τι μέσα χρειάζεται για να διασωθούν οι άνθρωποι» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. 

Στο Norman Atlantic ξέσπασε πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα. 



Tο σχεδιάγραμμα του "αδελφού πλοίου" του Νοrman Atlantic, Norman Asturias 




Φωτογραφία από RAI News - το skai.gr τη δημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη

Embedded image permalink







Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο "NORMAN ATLANTIC" της εταιρείας "VISEMAR di Navigazione S.R.l.", ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

"Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές.

"Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία».










Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ